Prima pagină » Ceaiul Matcha – cel mai bun antioxidant natural

Ceaiul Matcha – cel mai bun antioxidant natural

Ceaiul Matcha

Ceaiul Matcha este unul din cele mai cunoscute produse pentru detoxifiere. Matcha este un tip de ceai verde pudra cu specific japonez recunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii. Pudra fina se obtine din macinarea frunzelor de ceai crescute la umbra. 

Frunzele de ceai Matcha sunt cultivate in conditii speciale pentru a avea culoarea vibranta de verde. Ceaiul Matcha contine un nivel ridicat de antioxidanti care contribuie la imbunatatirea sanatatii si prelungirea sperantei de viata.

Gustul ceaiului Matcha este o combinatie aparte intre dulce, vegetal si usor amarui. Ceaiul Matcha are o textura cremoasa fiind obtinut prin amestecarea pudrei de ceai cu apa fierbinte. Matcha a devenit cunoscut la nivel global datorita concentratiei ridicate de antioxidanti, cafeina si L-teanina care imbunatatesc starea de bine. Ceaiul Matcha este alternativa sanatoasa a cafelei datorita concentratiei de cafeina.

Cura de detoxifiere Matcha

Ceaiul Matcha este un antioxidant natural folosit tot mai des in curele de detoxifiere datorita numeroaselor beneficii. Consumul a 1-2 cani de ceai verde japonez Matcha imbunatateste vizibil starea de sanatate, ajuta la eliminarea toxinelor din corp si incetineste procesul de imbatranire. 

Ceaiul verde este consumat de secole datorita multiplelor beneficii asupra sanatatii. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti EGCG care ajuta la reinnoirea celulara si reintinerire. Un alt efect benefic este asupra metabolismului. Consumul de ceai verde este recomandat pentru pierderea in greutatea sau mentinerea greutatii. Este dovedit stiintific faptul ca imbunatateste metabolismul si accelereaza procesul de ardere a grasimilor.

Antioxidant natural

Unele studii au aratat si efectul ceaiului verde asupra sanatatii cardiace. Consumul regulat de ceai verde previne aparitia bolilor cardiace prin scaderea colesterolului si imbunatatirea sistemului circulator. Un alt beneficiu este reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer. Ceaiul verde contine elemente ca aminoacizi L-teanina si cafeina care imbunatatesc functiile creierului. Matcha este un produs relaxant care ajuta la sustinerea sanatatii mentale.

Ceaiul Matcha este folosit pentru a reducere sensibilitatea la insulina si nivelul de zahar din sange. Consumul de ceai verde japonez Matcha scade riscul aparitiei diabetului de tip 2. Ceaiul Matcha are numeroase beneficii asupra sanatatii insa doar daca avem un stil de viata sanatos. Consumul de ceai verde japonez Matcha va avea efect antioxidant atunci cand este completat de un somn regulat, un regim alimentar echilibrat dar si de miscare.

Scroll to Top