Prima pagină » Ochelarii pentru calculator – solutia pentru ochii uscati si obositi

Ochelarii pentru calculator – solutia pentru ochii uscati si obositi

Top 5 modele de ochelari pentru calculator

 

Ochelarii pentru calculator

Ochelarii pentru calculator sunt solutia recomandata pentru a ne proteja ochii atunci cand lucram sau ne petrecem timpul liber in fata calculatorului, laptopului, telefonului. Ochelarii pentru pc sunt ochelari creati special pentru a reduce efectul de ochi uscati si ameteala cauzate de expunerea indelungata la lumina ecranelor.

Exista numeroase metode pentru a limita efectele negative ale utilizarii ecranelor digitale. Putem utiliza filtrul de lumina, putem lua o pauza de 10 minute la fiecare ora pentru a ne odihni ochii, putem limita timpul petrecut pe telefon, calculator. Insa lucrul acesta nu este mereu posibil, mai ales cand suntem la locul de munca.

Utilizarea tehnologiei a devenit ceva obisnuit la locul de munca iar timpul liber este petrecut de majoritatea tot in fata ecranelor. De obicei, ochelarii pentru calculator au lentile antireflex care maresc doar putin imaginea pentru a reduce intensitatea focusarii ochilor. Anumiti ochelari pentru pc au o nuanta galbena, optiune care filtreaza lumina albastra. Acestia minimalizeaza efectele negative asupra ochilor si somnului. 

Ochelarii pentru calculator se achizitioneaza doar de la magazinele specializate. Este nevoie de un consult oftalmologic pentru alegerea ochelarilor potriviti. Optometristul te va asista in selectarea ochelarilor in functie de nevoile si preferintele tale.

Efectele luminii albastre

Lumina albastra este emisa de ecranele dispozitivelor electronice ca laptopul, calculatorul, telefonul sau tableta. Expunerea la aceasta lumina, are o serie de efecte negative asupra corpului nostru. 

Primul efect care apare este disturbarea somnului. Lumina albastra reduce productia de melatonina in corp, hormon care ne ajuta sa avem un program regulat de somn. 

Lumina albastra a ecranelor digitale cauzeaza ameteli si uscaciunea ochilor. In timpul folosirii gadgeturilor, ochii sunt focusati la ecran si tindem sa clipim rar. Acest lucru cauzeaza vederea in ceata dar si dureri de gat si umeri. 

Disturbarea ritmului circadian este un alt efect al expunerii prelungite la ecranul digital. Astfel, ne vom deregla program de somn iar sanatatea noastra va avea de suferit. 

Pentru a minimiza efectele negative ale luminii albastre, este recomandat sa folosim ochelari pc. Pentru un somn odihnitor este recomandat sa limitam pe cat posibil folosirea telefonului inainte de culcare. Pentru protectia ochilor, putem utiliza si filtrele de lumina disponibile pe majoritatea aparatelor digitale. Aceasta optiune regleaza automat luminozitatea ecranului in functie de mediu pentru a nu obosi privirea.

Scroll to Top