Prima pagină » Top 5 titluri de carti pentru copii

Top 5 titluri de carti pentru copii

Top 5 titluri de carti pentru copii – regasesti aici cele mai cautate carti pentru cei mici si adolescenti. Este bine stiut faptul ca cititul ajuta in dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii. Alege-ti cartea dorita si patrunde in lumea magica a cartilor!

Top 5 titluri de carti pentru copii

Harry Potter

Harry Potter este cea mai populara carte pentru copii si adolescenti. Cartea spune povestea micului vrajitor Harry si aventurile sale alaturi de prietenii sai Ron Weasley si Hermione Granger. Colectia Harry Potter scrisa de J.K. Rowling descrie viata lui Harry de cand locuia in spatiul de sub scari, plecarea la scoala Hogwarts si infrangerea lui Voldemort. Cartea te va introduce in lumea magica a micilor vrajitori!

Insemnarile unei pustoaice

Cartea cu titlul original Dork Diaries scrisa de Rachel Renee Russell cuprinde povestiri din viata fabuloasa a lui Nikki Maxwell. Cartile din seria Insemnarile unei pustoaice arata ca un jurnal scris de adolescenta de 15 ani. Povestirile amuzante din viata de zi cu zi a lui Nikki sunt insotite de desene, benzi desenate si doodle-uri. Seria de carti este o lectura perfecta pentru copii si ii incurajeaza sa isi asterne gandurile si intamplarile in propriul lor jurnal.

Micul Print

Cartea Micul Print este una din cele mai cunoscute carti din lume fiind tradusa in peste 300 de limbi inclusiv limbajul Braille. Cartea scrisa de Antoine de Saint-Exupéry un aviator francez care s-a exilat in SUA. Micul Print descrie intamplarile prin care trec un pilot naufragiat in desert si un copil cazut pe Pamant de pe asteroidul sau. Presarata cu personaje mistice ca vulpea, floarea, regele, nuvela Micul Print vorbeste despre importanta conectarii cu eul interior si a relatiilor interurmane. Micul Print este o lectura potrivita si pentru adulti.

Singur pe lume

Romanul Singur pe lume de Hector Malot il are in prim plan pe micutul Remi. Acesta locuieste cu matusa sa dar curand pleaca intr-o aventura magnifica pentru a isi gasi mama. Drumul lui Remi este presarat cu multe provocari ca lucratul la circ sau in mina. Cartea arata determinarea lui Remi de a infrunta orice eveniment din viata lui pentru a isi continua drumul si pentru a isi regasi familia.

20.000 de leghe sub mari

Jules Verne este unul din cei mai cunoscuti autori si un precursor al genului stiintifico-fantastic. Cartile lui Jules Verne te vor purta in tot felul de aventuri si calatorii spre centrul Pamantului sau pe insule misterioase. 20.000 de leghe sub mari descrie aventurile capitanului Nemo la carma submarinului Nautilius. Jules Verne a scris si alte carti celebre ca Insula Misterioasa, Calatorie spre centrul Pamantului, Inconjurul lumii in 80 de zile.

Scroll to Top